Workshop Contractuitbreiding: het belang van beloning en het verschaffen van de juiste informatie

14-04-2021

Donderdag 22 april van 13:30 tot 15:00 uur

Ben je HR-medewerker, -manager of beleidsmedewerker in de zorg en wil je meer weten over hoe je bewustwording rondom het thema beloning kunt vergroten, én hoe je de WerkUrenBerekenaar hiervoor in kunt zetten? Meld je dan nu aan voor de workshop ‘Contractuitbreiding op 22 april: het belang van beloning en het verschaffen van de juiste informatie’, georganiseerd door Het Potentieel Pakken, Actie Leer Netwerk, in samenwerking met WGV Zorg en Welzijn.

Het belang van beloning en het verschaffen van de juiste informatie
Ons onderzoek, in samenwerking met PGGM&CO onder 17.500 zorgmedewerkers, laat zien dat 1 op de 4 zorgmedewerkers best wel een groter contract zou willen, maar dat bepaalde zaken dan wel anders of beter geregeld moeten worden. 70% van de respondenten geeft daarbij aan dat ‘financieel aantrekkelijk’ een belangrijke overweging is om dat ook daadwerkelijk te gaan doen en 83% van de medewerkers uit onze proeftuinen vindt het belangrijk om financieel onafhankelijk te zijn.

Desalniettemin komt het onderwerp beloning nauwelijks ter sprake en hebben maar weinig werknemers een goed inzicht in hun financiële situatie. Op basis van verkeerde informatie of onjuiste overtuigingen gaan ze er vaak (onterecht) vanuit dat meer werken niet loont. Het verschaffen van de juiste informatie als het gaat om beloning, maar ook om andere aspecten die een rol spelen bij contractuitbreiding, is dan ook van groot belang.

Aan de slag
Tijdens onze workshop ga je zelf praktisch aan de slag met dit thema. Daarnaast leer je meer over de WerkUrenBerekenaar; een gebruiksvriendelijke tool waarmee werknemers zelf makkelijk kunnen uitrekenen hoeveel meer werken onder de streep oplevert, inclusief toeslagen en (heffings)kortingen. De workshop zal gegeven worden door Wendy van den Boogaard en Roxan Stevens van Het Potentieel Pakken en Karen Hofstede, senior adviseur Actie Leer Netwerk.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden. Na je aanmelding ontvang je een link. Je kunt inloggen vanaf 13.15 uur, we starten om 13.30 uur. De sessie duurt tot 15.00 uur.